hulpmiddelen ::: geheugensteuntjes ::: agenda, dagkalender & houvastboek
Agenda, dagkalender & houvastboek

Om iemand met geheugenproblemen te helpen, zult u merken dat u steeds vaker op verschillende plekken briefjes gaat neerlegen e.d. Soms gaat dit prima, soms gaat dit minder goed. Immers, bij vele verschillende briefjes, moet de dementerende ook nog eens gaan onthouden wat waar staat....

Bij de meeste mensen met dementie is het daarom handig dat op een vaste plek een vast document ligt. Bijvoorbeeld een grote agenda. Soms is het ook handig om een deur of kastje met schoolbordverf te verven en die te gebruiken als geheugensteun.

Speciaal voor mensen met dementie is hiervoor door de geheugenwinkel in Tilburg een speciale dagkalender ontwikkeld. Bij deze dagkalender horen ook stickers met herkenbare iconen. De dagkalender is te bestellen bij de geheugenwinkel, zij versturen dit ook over de post, zonder dat u daar naartoe moet (hoewel een bezoek wel aan te raden is als u een keer in de buurt van Tilburg bent). De contactgegevens van de geheugenwinkel zijn te vinden op hun website: www.geheugenwinkeltilburg.nl.

Afgelopen jaren was hiervoor ook een speciaal 'houvastboek'. Helaas is de uitgever van dit boek hiermee gestopt. Vermoedelijk is voor mensen die voorheen het houvastboek gebruikten de dagkalender een goed alternatief. 

 

Financiering

Dit soort hulpmiddelen wordt in de regel niet vergoed.