Dementelcoach, telefonische coaching van familieleden
toon 1 afbeelding

Veel mensen zorgen thuis voor een naaste met dementie. Uit liefde. Ze willen degene waar zij van houden het liefst zo lang mogelijk thuis houden. Zorgen voor iemand met dementie is een zware taak. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers ook goed voor zichzelf zorgen. 

Dementelcoach biedt telefonische hulp aan de naasten van mensen met dementie. In tien gesprekken met een vaste coach kunnen zij hun hart luchten, problemen bespreken en adviezen inwinnen. De gesprekken duren ongeveer 45 minuten. De coaches zijn zorgverleners die werken in de psychogeriatrie. Daarnaast zijn ze specifiek getraind in de telefonische coaching van mantelzorgers. Aan de telefonische coaching van Dementelcoach zijn voor de mantelzorger geen kosten
verbonden.

De deelnemers geven zelf aan wat zij met hun coach willen bespreken. U kunt uw hart luchten over de zorg voor uw naaste en hoe u dat ervaart. U kunt advies inwinnen over hoe u dingen aan kunt pakken. Ook kunt u problemen bespreken. Daarbij kunt u denken aan meningsverschillen met andere familieleden over de zorg voor uw naaste. Misschien is er sprake van lichamelijk geweld of seksuele problemen. Of wilt u weten welke instanties ondersteuning kunnen bieden. 

Uit een eerste effectonderzoek van het VU medisch centrum blijkt dat de ondersteuning van mantelzorgers door Dementelcoach effectief is, in combinatie met dagopvang voor degene met dementie. De belasting en gezondheidsproblemen van de mantelzorgers verminderden zichtbaar.

Daarnaast is Dementelcoach winnaar van de Zorgvernieuwingsprijs van Alzheimer Nederland. Het Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen (NUZO) heeft Dementelcoach benoemd als een van de best practices in de ouderenzorg in de provincie Utrecht.

Projecten
Dementelcoach, telefonische coaching van familieleden
Contactgegevens

Zorgt u voor iemand met dementie? En kunt u daarbij wel wat ondersteuning gebruiken?

Neem dan contact op met Dementelcoach via info@dementelcoach.nl of 0800-0228077 (gratis).

Meer informatie over Dementelcoach is te vinden op www.dementelcoach.nl

Enkele interessante documenten over dementelcoach zijn:

Om de 'maatschappelijke businesscase over dementelcoach te lezen, klik hier. Dit is een document van 132 pagina's waarin op een rij is gezet, wat dit project kost, maar juist ook wat dit oplevert.