Ontregeld - Het leven met Fronto-temporale dementieOntregeld - Het leven met Fronto-temporale dementie

Fronto-temporale dementie (FTD), ook wel ziekte van Pick, begint meestal vóór het 65ste jaar. Dit is een fragment van het drieluik 'Ontregeld'. De film laat zien wat voor ingrijpende gevolgen de ziekte heeft voor de patiënt en zijn omgeving.
De wondere wereld van dementieDe wondere wereld van dementie

'De wondere wereld van dementie' geeft inzicht in de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag.
Mijn kind heeft dementieMijn kind heeft dementie

Bij Roan is op jonge leeftijd (30) de diagnose Alzheimer gesteld. Vanaf zijn 20e zijn al gedrags- en karakterveranderingen merkbaar. Trailer van een film van 25 minuten.
Mijn kind heeft Frontotemporale DementieMijn kind heeft Frontotemporale Dementie

Zijn ouders kregen geen goed contact met Roy. Hij blijkt FTD te hebben. Zijn ouders, zus en Roy zelf delen hun ervaringen. Trailer van een film van 30 minuten.
Met mij is niks misMet mij is niks mis

Uitleg over Alzheimer en de beleving daarvan.
VERVLOGEN VERVLOGEN

Geschreven na het zien van een zeer indrukwekkende documentaire over Dementie/Alzheimer. Dit raakte mij zo dat ik er iets muzikaals mee moest doen. Samen met mijn broer Hugo de juiste woorden op de juiste plaats gezet.
De eerste symptomen van dementie.De eerste symptomen van dementie.

Peter vertelt hoe hij erachter kwam dat zijn vrouw aan dementie leed.
DementieVlog 35 - DemenTalent: nuttig, sociaal en actiefDementieVlog 35 - DemenTalent: nuttig, sociaal en actief

Mensen gaan erop vooruit dankzij DemenTalent.
Emotieleren bij dementieEmotieleren bij dementie

Ruud Dirkse legt de leervorm 'emotieleren' bij dementie uit.
DementietafelDementietafel

Promofilm van het project 'Dementietafel - delen en verbeteren'. Een Dementietafel is een plek voor verwanten, mantelzorgers en hulpverleners van mensen met een verstandelijke beperking die ouder worden en dementeren. In een ongedwongen sfeer kunnen zij e

Op deze pagina kunt u uiteenlopende korte filmpjes over het onderwerp dementie bekijken. Op dit moment zijn dat er 467.

Mocht u nog suggesties hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Graag aanbevelingen met link naar de betreffende film/website aan ons mailen via info@anderszorgen.nl. Opsturen van zelfgemaakte of professionele korte films (maximaal ongeveer 10 minuten lengte) op Cd-rom kan uiteraard ook.