De wondere wereld van dementieDe wondere wereld van dementie

'De wondere wereld van dementie' geeft inzicht in de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag.
Ontregeld - Het leven met Fronto-temporale dementieOntregeld - Het leven met Fronto-temporale dementie

Fronto-temporale dementie (FTD), ook wel ziekte van Pick, begint meestal vóór het 65ste jaar. Dit is een fragment van het drieluik 'Ontregeld'. De film laat zien wat voor ingrijpende gevolgen de ziekte heeft voor de patiënt en zijn omgeving.
Mijn kind heeft Frontotemporale DementieMijn kind heeft Frontotemporale Dementie

Zijn ouders kregen geen goed contact met Roy. Hij blijkt FTD te hebben. Zijn ouders, zus en Roy zelf delen hun ervaringen. Trailer van een film van 30 minuten.
'Hoe heette Alzheimer met z'n voornaam?''Hoe heette Alzheimer met z'n voornaam?'

'Hoe heette Alzheimer bij zijn voornaam?' Humoristisch fragment uit De Wereld Draait door.
DementieVlog - Tabletgebruik door mensen met dementieDementieVlog - Tabletgebruik door mensen met dementie

Het gebruik van een tabletcomputer kan mensen met dementie veel extra kwaliteit van leven opleveren. Probeer het ook eens uit!
DementieVlog 54 – Invloed van contact met dierenDementieVlog 54 – Invloed van contact met dieren

Maken wij wel voldoende gebruik van de kracht van contact met dieren?
Zorgrobot Zora als aanjager voor bewegen in het verpleeghuisZorgrobot Zora als aanjager voor bewegen in het verpleeghuis

Enkele weken geleden ontving rusthuis Borsbeekhof in Borgerhout een bijzondere nieuwe bewoonster. Zora is de eerste menselijke robot die rechtstreeks bij mensen wordt ingezet.
Veel kleinschalige woongroepen bij elkaarVeel kleinschalige woongroepen bij elkaar

In verpleeghuis Zuyder Waert wonen 168 dementerende ouderen. Kenmerkend voor Zuyder Waert zijn de kleinschalige woningen van 7 bewoners, allemaal samen in een speciaal daarvoor ontworpen gebouw. Een reorganisatie en verbouwing waren nodig.
Leven van jong dementerenden in beeldLeven van jong dementerenden in beeld

KRO Kruispunt (RKK) heeft een prachige documentaire gemaakt over leven met vroegtijdige dementie
Pluk en Pleej verzorgt muzieklessen voor mensen met dementie of spierziektePluk en Pleej verzorgt muzieklessen voor mensen met dementie of spierziekte

Op deze pagina kunt u uiteenlopende korte filmpjes over het onderwerp dementie bekijken. Op dit moment zijn dat er 467.

Mocht u nog suggesties hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Graag aanbevelingen met link naar de betreffende film/website aan ons mailen via info@anderszorgen.nl. Opsturen van zelfgemaakte of professionele korte films (maximaal ongeveer 10 minuten lengte) op Cd-rom kan uiteraard ook.