Gesmolten gedachtenGesmolten gedachten

Korte film die illustreert wat in het hoofd gebeurt bij dementie.
De wondere wereld van dementieDe wondere wereld van dementie

'De wondere wereld van dementie' geeft inzicht in de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag.
Ontregeld - Het leven met Fronto-temporale dementieOntregeld - Het leven met Fronto-temporale dementie

Fronto-temporale dementie (FTD), ook wel ziekte van Pick, begint meestal vóór het 65ste jaar. Dit is een fragment van het drieluik 'Ontregeld'. De film laat zien wat voor ingrijpende gevolgen de ziekte heeft voor de patiënt en zijn omgeving.
DementieVlog 37 - Beïnvloeden dag-nacht ritmeDementieVlog 37 - Beïnvloeden dag-nacht ritme

Het dag-nacht ritme van mensen met dementie is kwetsbaar.
Leven van jong dementerenden in beeldLeven van jong dementerenden in beeld

KRO Kruispunt (RKK) heeft een prachige documentaire gemaakt over leven met vroegtijdige dementie
Zorgdieren bij mensen met dementieZorgdieren bij mensen met dementie

Demente ouderen hebben baat bij een bezoekje van een huisdier. Daarom is de Stichting Zorgdier in de regio begonnen met een project waarbij honden worden ingezet voor de zorg aan dementerende ouderen.
Theater Veder- TV reportageTheater Veder- TV reportage

Theater Veder ontwikkelde een theatertechniek via welke je beter kunt communiceren met ouderen met een geheugen probleem. Een reportage van Netwerk van 30 september 2009.
DementieVlog 36 – Gebruik geen verhoogde toiletpot bij dementieDementieVlog 36 – Gebruik geen verhoogde toiletpot bij dementie

Een verhoogde toiletpot levert ernstige risico’s op voor ouderen in zijn algemeenheid en mensen met dementie in het bijzonder. Gebruik ze dus niet, maar de in deze vlog genoemde alternatieven.
Zorgrobot Zora als aanjager voor bewegen in het verpleeghuisZorgrobot Zora als aanjager voor bewegen in het verpleeghuis

Enkele weken geleden ontving rusthuis Borsbeekhof in Borgerhout een bijzondere nieuwe bewoonster. Zora is de eerste menselijke robot die rechtstreeks bij mensen wordt ingezet.
DementieVlog 30 - Beleving van taalgebruikDementieVlog 30 - Beleving van taalgebruik

Let op je woorden!

Op deze pagina kunt u uiteenlopende korte filmpjes over het onderwerp dementie bekijken. Op dit moment zijn dat er 467.

Mocht u nog suggesties hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Graag aanbevelingen met link naar de betreffende film/website aan ons mailen via info@anderszorgen.nl. Opsturen van zelfgemaakte of professionele korte films (maximaal ongeveer 10 minuten lengte) op Cd-rom kan uiteraard ook.