Ontregeld - Het leven met Fronto-temporale dementieOntregeld - Het leven met Fronto-temporale dementie

Fronto-temporale dementie (FTD), ook wel ziekte van Pick, begint meestal vóór het 65ste jaar. Dit is een fragment van het drieluik 'Ontregeld'. De film laat zien wat voor ingrijpende gevolgen de ziekte heeft voor de patiënt en zijn omgeving.
Mijn kind heeft Frontotemporale DementieMijn kind heeft Frontotemporale Dementie

Zijn ouders kregen geen goed contact met Roy. Hij blijkt FTD te hebben. Zijn ouders, zus en Roy zelf delen hun ervaringen. Trailer van een film van 30 minuten.
Leven met AlzheimerLeven met Alzheimer

Tom Giliam kreeg op jonge leeftijd te horen dat hij de ziekte Alzheimer heeft. In deze reportage vertellen Tom en zijn dochter hoe zij met de ziekte omgaan in hun dagelijks leven.
Leven van jonge mensen met dementie in beeldLeven van jonge mensen met dementie in beeld

KRO Kruispunt (RKK) heeft een prachige documentaire gemaakt over leven met vroegtijdige dementie. Zij volgen twee bewoners van Amsta-locatie Jan Bonga in aanloop naar hun verhuizing naar De Beusemaecker, de eerste kleinschalige woonlocatie voor jong demen
DementieVlog - Helpen: ook door mensen met dementieDementieVlog - Helpen: ook door mensen met dementie

Voor iedereen, dus ook voor mensen met dementie, is het gevoel van nuttig zijn en ertoe doen heel belangrijk. Wil je dit ook meer bereiken? Stimuleer mensen met dementie dan om, waar mogelijk, ook anderen te helpen.
Korsakov-patienten steeds jongerKorsakov-patienten steeds jonger

Het syndroom van Korsakov, een geheugenstoornis als gevolg van langdurig overmatig alcoholgebruik in combinatie met slecht eten, wordt op steeds jongere leeftijd geconstateerd. Veertigers en zelfs dertigers die vanwege Korsakov worden opgenomen, zijn geen
Je zal het maar zijn- Frontotemporale Dementie + ALSJe zal het maar zijn- Frontotemporale Dementie + ALS

Reportage van BNN over Ronald, die zowel FTD als ALS heeft.
Mijn kind heeft dementieMijn kind heeft dementie

Bij Roan is op jonge leeftijd (30) de diagnose Alzheimer gesteld. Vanaf zijn 20e zijn al gedrags- en karakterveranderingen merkbaar. Trailer van een film van 25 minuten.
DemenTalent wint ROC-innovatieprijsDemenTalent wint ROC-innovatieprijs

Bij het ROC Midden Nederland werken mensen met dementie als vrijwilliger. Dit project heeft op 4 juni 2015 de jaarlijkse innovatieprijs van het ROC gewonnen.
DemenTalent - reportage Omroep GelderlandDemenTalent - reportage Omroep Gelderland

Bij DemenTalent zijn mensen met dementie als vrijwilliger aan het werk in de maatschappij.
DemenTalentDemenTalent

DemenTalent - mensen met dementie als vrijwilliger aan het werk.
Ik hoef me niet te schamenIk hoef me niet te schamen

Wat gebeurt er met je als er ontdekt wordt dat je Alzheimer hebt? Joop en Marja Hopman spraken open met CulemborgTV over de Alzheimer van Joop. In 2007 werd bij Joop, Alzheimer geconstateerd. Sinds enige tijd bezoeken zij regelmatig het Alzheimer Cafe.
De eerste symptomen van dementie.De eerste symptomen van dementie.

Peter vertelt hoe hij erachter kwam dat zijn vrouw aan dementie leed.
Trailer OntregeldTrailer Ontregeld

Trailer van de film "Ontregeld". Een drieluik over leven met Fronto Temporale Dementie (FTD), ook wel de ziekte van Pick.
Dementie op jonge leeftijd: 7 vragen om signalen te toetsen bij naastenDementie op jonge leeftijd: 7 vragen om signalen te toetsen bij naasten

Dementie op jonge leeftijd: hoe toets je als hulpverlener de signalen? Deze korte animatiefilm toont 7 vragen die je als hulpverlener kunt gebruiken om je vermoedens te toetsen. Je stelt de vragen in een gesprek met een naaste van de patiënt. De animatie
Dementie op jonge leeftijd: 10 signalen Dementie op jonge leeftijd: 10 signalen

Dementie op jonge leeftijd: hoe herken je het en wat dan? Deze korte animatiefilm toont 10 signalen om jong dementie te herkennen. En wat je vervolgens als patiënt of hulpverlener kunt doen.
Leven van jong dementerenden in beeldLeven van jong dementerenden in beeld

KRO Kruispunt (RKK) heeft een prachige documentaire gemaakt over leven met vroegtijdige dementie
Gerrit & Joke - een fragmentGerrit & Joke - een fragment

Fragment uit de documentaire Gerrit & Joke over het leven met jong-dementie. Deze film is gemaakt door Van Hemert produkties.
Steeds meer jonge mensen met dementieSteeds meer jonge mensen met dementie

Fragment uit het VTM-nieuws van zaterdag 7 mei 2011: "Meer en meer jonge mensen worden getroffen door Alzheimer, een hersenziekte die het geheugen aantast."
Centrum voor jong dementerendenCentrum voor jong dementerenden

In Flevoland is een dagbestedingscentrum voor jong dementerenden geopend. Mensen onder de 65 jaar die te maken krijgen met dementie zijn meestal aangewezen op reguliere zorg.
Lisidunahof: aandacht voor jong-dementenLisidunahof: aandacht voor jong-dementen

Bij dementie wordt vaak gedacht aan oudere mensen. Maar er zijn ook jonge mensen die deze ziekte krijgen. De Lisidunahof in Leusden vraagt daar vandaag, op Wereld Alzheimerdag, meer aandacht voor.
Jong dementie - een portretJong dementie - een portret

Tom Gilliam kreeg op relatief jonge leeftijd te horen dat hij dement is. Tom en zijn dochter vertellen hoe zij in het dagelijks leven daarmee omgaan.
Praatcafé Dementie over jongdementiePraatcafé Dementie over jongdementie

Videoverslag van 'Praatcafé dementie' (december 2009 - Thema: jongdementie) in Vlaanderen.

Op deze pagina kunt u uiteenlopende korte filmpjes over het onderwerp dementie bekijken. Op dit moment zijn dat er 467.

Mocht u nog suggesties hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Graag aanbevelingen met link naar de betreffende film/website aan ons mailen via info@anderszorgen.nl. Opsturen van zelfgemaakte of professionele korte films (maximaal ongeveer 10 minuten lengte) op Cd-rom kan uiteraard ook.