Het boek 'Had ik het maar geweten' staat vol tips voor familie, vrienden en verzorgenden over moderne dementiezorg. 'Had ik het maar geweten' uitgegroeid tot het best verkochte informatieve dementieboek. Over dementie zijn al tientallen boeken verschenen. Dit boek onderscheidt zich door haar compleetheid en het feit dat er veel aandacht is voor wat mensen met dementie nog wel kunnen. Niet alleen wordt het ziektebeeld toegelicht, ook is er aandacht voor communicatie/bejegening, technologische mogelijkheden, activiteiten en het bewaken van de eigen grenzen van mantelzorgende familieleden. Het is een compleet 'basisboek' voor familie en professionals.

Het boek is geschreven door Ruud Dirkse en Caro Petit. Het voorwoord is geschreven door Prof. Dr. Philip Scheltens, directeur van het Alzheimercentrum van de VU.

  • Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en de modernste technologische mogelijkheden.
  • Herkenbaar helder geschreven met 100 praktische en concrete tips, vaak voorzien van anekdotes van familieleden of zorgverleners.
  • Inclusief persoonlijke ervaringen van enkele bekende Nederlanders.
  • Bevat achterin lijsten met relevante websites, goede boeken en DVD's, alsmede een complete begrippenlijst.
  • Met honderden foto's, omdat beelden vaak meer zeggen dan teksten.

'Had ik het maar geweten' is een inspiratiebron voor familieleden en professionele zorgverleners om mensen met dementie te begeleiden en zoveel mogelijk zelfredzaamheid en levensgeluk te geven. Het boek gaat vooral over de thuissituatie, maar biedt familieleden en zorgverleners van dementerende bewoners van zorginstellingen ook houvast. In september 2015 is het boek geheel geactualiseerd en zijn bovendien 20 extra pagina's toegevoegd. Ook de cover is toen gewijzigd.
Voor meer informatie over het boek kijkt u op www.hadikhetmaargeweten.nl. Daar kunt u ook enkele voorbeeldpagina's bekijken en reacties van lezers lezen. Via die website of de bestelknop bovenaan deze webpagina kunt u het boek bij de schrijvers zelf bestellen. Het wordt dan in de regel dezelfde dag naar u opgestuurd. Het boek kost € 15,-.