Bij communicatie gaat het niet alleen om het gesproken woord, maar ook om non-verbale informatie. Zo kan iemand met dementie soms alleen aan de hand van een stem niet bepalen met wie hij spreekt. Als het gezicht er ook bij komt, wordt de communicatie soms makkelijker. Beeldtelefoons zijn voor sommige mensen met dementie dan ook een uitkomst. Nadeel van een beeldtelefoon is dat beiden, zowel beller als gebelde, over een beeldtelefoon moeten beschikken.
Beeldtelefonie kan ook met de computer. Kinderen die via MSN en vergelijkbare programma's met elkaar communiceren, zijn hier heel vertrouwd mee. Voor iemand met dementie is de bediening van dergelijke programma's in de regel veel te ingewikkeld. Er zijn echter nieuwe computers op de markt met zogenaamde touchscreens. Bij deze computers volstaat het drukken op een foto van iemand om daar een beeld-luisterverbinding mee te maken (mits degene die op deze wijze benaderd wordt ook op kan nemen). Met dergelijke computers wordt nu geëxperimenteerd met mensen met dementie.
Dit soort voorzieningen wordt in de regel niet vergoed. Wel kan het interessant zijn om na te gaan of er in uw regio een experiment loopt waar u op aangesloten kunt worden. Veelal weten lokale casemanagers dementie wel of er al dan niet een experiment gaande is.